המצרכים:
עשבי תיבול טריים: חצי זר מכל סוג: נענע, כוסברה, סלרי, שמבלילה, פטרוזיליה. או לחילופין כוס עשבי תיבול יבשים מכל סוג. חצי ק"ג בשר כתף עגל, חצי ק"ג בשר הודו אדום (או לחילופין פרגית), 5 לימונים שחורים/לבנים יבשים (לימון פרסי), כוס שעועית אדומה יבשה(רצוי להשרות כשעה במים) 2 - 3 בצלים גדולים, חצי כוס מיץ מלימון סחוט (או כף מלח לימון), כפית מלח, כפית פלפל, כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית הל טחון (אפשר להמיר בזנגוויל). מים, ומעט שמן.
ההכנה:
1. המשתמשים בעשבי תיבול טריים קוצצים את כל עשבי התיבול.
2. קוצצים את הבצלים ומטגנים במעט שמן בסיר גדול ורחב (אפשר להשתמש בתרסיס שמן).
3. חותכים את הבשרים לקוביות נאות (5X5 ס"מ) ומוסיפים לסיר, תוך בחישה.
4. מסננים את השעועית ומוסיפים גם אותה לסיר, תוך בחישה.
5. ממלאים את הסיר במי ברז עד גובה הבשרים והשעועית ומוסיפים עוד 2 כוסות מי ברז ומניחים לרתיחה על לבהב גבוהה.
6. בקערה גדולה מתבלים את עשבי התיבול הקצוצים ומוסיפים את התערובת לסיר.
7. כאשר המרק רותח, שוברים את הלימונים היבשים ומוסיפים אותם לסיר יחד עם מיץ לימון סחוט, או מלח לימון ומביאים לרתיחה נוספת, עדיין בלהבה גבוהה ובלי לכסות את הסיר.
8. כאשר המרק רותח, מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר להמשך בישול של כשעה וחצי.
9. טועמים, מתקנים את התיבול ומגישים לצד אורז לבן.
עשבי תיבול טריים: חצי זר מכל סוג: נענע, כוסברה, סלרי, שמבלילה, פטרוזיליה. או לחילופין כוס עשבי תיבול יבשים מכל סוג. חצי ק"ג בשר כתף עגל, חצי ק"ג בשר הודו אדום (או לחילופין פרגית), 5 לימונים שחורים/לבנים יבשים (לימון פרסי), כוס שעועית אדומה יבשה(רצוי להשרות כשעה במים) 2 - 3 בצלים גדולים, חצי כוס מיץ מלימון סחוט (או כף מלח לימון), כפית מלח, כפית פלפל, כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית הל טחון (אפשר להמיר בזנגוויל). מים, ומעט שמן.
ההכנה:
1. המשתמשים בעשבי תיבול טריים קוצצים את כל עשבי התיבול.
2. קוצצים את הבצלים ומטגנים במעט שמן בסיר גדול ורחב (אפשר להשתמש בתרסיס שמן).
3. חותכים את הבשרים לקוביות נאות (5X5 ס"מ) ומוסיפים לסיר, תוך בחישה.
4. מסננים את השעועית ומוסיפים גם אותה לסיר, תוך בחישה.
5. ממלאים את הסיר במי ברז עד גובה הבשרים והשעועית ומוסיפים עוד 2 כוסות מי ברז ומניחים לרתיחה על לבהב גבוהה.
6. בקערה גדולה מתבלים את עשבי התיבול הקצוצים ומוסיפים את התערובת לסיר.
7. כאשר המרק רותח, שוברים את הלימונים היבשים ומוסיפים אותם לסיר יחד עם מיץ לימון סחוט, או מלח לימון ומביאים לרתיחה נוספת, עדיין בלהבה גבוהה ובלי לכסות את הסיר.
8. כאשר המרק רותח, מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר להמשך בישול של כשעה וחצי.
9. טועמים, מתקנים את התיבול ומגישים לצד אורז לבן.
בישולים עם ילדים
המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי
המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי